Gazpacho od Angeliky

2018-02-22

Popis

Gazpacho od Angeliky

Ingrediencie

  • 5 kg čerstvých zrelých paradajok
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 šalátové uhorky
  • polovica zelenej papriky
  • 5 l mäsového vývaru (ak mäsový vývar nemáme
  • v 0
  • 5 l vlažnej vody rozpustíme kocku mäsového bujónu)
  • mleté čierne korenie
  • oregano
  • soľ
  • 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi
  • 1 lyžičku kryštálového cukru
  • mletú červenú papriku
  • 1 dl olivového oleja
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • celozrnný tmavý chlieb.

Postup

Krok 1

Paradajky, cibuľu a jednu šalátovú uhorku ošúpeme a pokrájame na kocky. Druhú šalátovú uhorku aj so šupkou pokrájame na kocky. Pokrájanú zeleninu vložíme do mixéra, osolíme, pridáme olivový olej, mäsový vývar a paradajkový pretlak. Rozmixujeme na hladkú hmotu. Okoreníme, krátko premixujeme dáme vychladiť do chladničky. Celozrnný tmavý chlieb pokrájame na malé kocky, zľahka ich opražíme na olivovom oleji. Polievku servírujeme s opečeným chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 600
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

601

Podobné recepty:
  • Špenátové knedle do polievky

    Špenátové knedle do polievky

  • Bavorská polievka s hriankami

    Bavorská polievka s hriankami

  • Syrová polievka

    Syrová polievka