Pre krvnú skupinu 0: hráškovo-zelené raňajky s domácimi lupienkami

2010-09-04

Ingrediencie

  • mrazený hrášok, olivový olej, kari korenie, zeleninová kocka, jačmenná múka, voda, 1 malý zemiak kefkou dôkladne umytý a škrabkou pokrájaný aj so šupou na lupienky, 2 krajce tmavého chleba, zelenina "čo kuchyňa dá"., čerstvý zázvor, hnedý cukor.

Postup

Krok 1

ak máme práve chuť na rýchle, teplé a šťavnaté jedlo, vyberieme z mrazničky hrášok, prepláchneme ho a dáme do rajničky s troškou oleja, pridáme len kari korenie a kúsok zeleninovej kocky, o chvíľu to zaprášime jačmennou múkou a pridáme 1/2 hrnčeka vody, počkáme, kým zmes začne hustnúť., podávame s krajčekom tmavého chleba a s hrsťou zemiakových lupienkov, ktoré sme opiekli na olivovom oleji., pri servírovaní nezabudneme ani na ľubovoľnú zeleninu., hrášok s kari korením nám pripraví príjemné chuťové prekvapenie., pokúsime sa dodržať primerané odporúčané množstvo jedla, kedy by sa vlastne mali zjesť pri jednom jedle cca 2 hrste tuhej potravy., príjemne nás osvieži napr. aj zázvorový čaj, ktorý si pripravíme nasledovne: čerstvý zázvor ošúpeme, postrúhame a krátko povaríme vo vode, sladíme hnedým cukrom, pozn.: zázvorová šupa má schopnosť odvodňovať organizmus.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 421
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

422

Podobné recepty:
  • Vyprážané huby

    Vyprážané huby

  • Zemiaky s kyslou kapustou

    Zemiaky s kyslou kapustou

  • Palacinky s brokolicovou plnkou

    Palacinky s brokolicovou plnkou