Bravčová rolka so slivkami

2015-12-14

Ingrediencie

  • 600 g bravčového mletého mäsa
  • 400 g bravčovej krkovičky
  • 200 g bravčovej pečene
  • 1 ks stredne veľkú cibuľu
  • 15 ks sušených sliviek
  • 3 ks vajcia
  • 4 dl koňaku alebo brandy
  • 3 strúčik cesnaku
  • 200 g tenkých plátkov prerastenej slaniny
  • 1 lyžica soli.

Postup

Krok 1

Sušené slivky namočíme na niekoľko hodín do vody. Mleté mäso zmiešame s bravčovým mäsom pokrájaným na kocky, s pomletou bravčovou pečeňou, soľou, vajcami. Do mäsovej zmesi zapracujeme koňak, prelisovaný cesnak a scedené slivky. Pekáčik vyložíme tenkými plátkami slaniny tak aby časť prevísali cez okraj pekáčika. Pekáčik naplníme zmesou, previsnuté pásiky slaniny preložíme na povrch. Pekáčik tesne prikryjeme alobalom a pečieme 1,5 hodiny, pri teplote 180 stupňov Celzia. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa, do chladničky. Krájame na hrubšie plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1420
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1421

Podobné recepty:
  • Čufty s paradajkovou omáčkou

    Čufty s paradajkovou omáčkou

  • Špekáčiky ala-tuti v čiernom pive

    Špekáčiky ala-tuti v čiernom pive

  • Mäsová torta s bylinkami

    Mäsová torta s bylinkami

kuk