Bravčová rolka so slivkami
2015-12-14- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčového mletého mäsa
- 400 g bravčovej krkovičky
- 200 g bravčovej pečene
- 1 ks stredne veľkú cibuľu
- 15 ks sušených sliviek
- 3 ks vajcia
- 4 dl koňaku alebo brandy
- 3 strúčik cesnaku
- 200 g tenkých plátkov prerastenej slaniny
- 1 lyžica soli.
Postup
Krok 1
Sušené slivky namočíme na niekoľko hodín do vody. Mleté mäso zmiešame s bravčovým mäsom pokrájaným na kocky, s pomletou bravčovou pečeňou, soľou, vajcami. Do mäsovej zmesi zapracujeme koňak, prelisovaný cesnak a scedené slivky. Pekáčik vyložíme tenkými plátkami slaniny tak aby časť prevísali cez okraj pekáčika. Pekáčik naplníme zmesou, previsnuté pásiky slaniny preložíme na povrch. Pekáčik tesne prikryjeme alobalom a pečieme 1,5 hodiny, pri teplote 180 stupňov Celzia. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa, do chladničky. Krájame na hrubšie plátky.