Pre krvnú skupinu 0: fašírky Janko Hraško z pšenových lupienkov a zeleniny

2010-09-09

Ingrediencie

  • 3 PL pšenových lupienkov, sójová omáčka, červená mletá sladká paprika, kari a mahá korenie, sušená majoránka a sušený cesnak, mleté čierne korenie a kurkuma, solčanka, voda., 2 PL strúhanky, menší zemiak, 1 menšia mrkva, 1/4 kocky bieleho tofu, čerstvá paprika, 1/2 cibule, 2 PL sezamových semienok, korenie horalka /bez soli/, jemná obaľovacia zmes hraška, olivový olej, niekoľko krajíčkov chleba bevit.

Postup

Krok 1

pšenové lupienky či vločky zalejeme horúcou vodou, predtým sme do nich pridali nasledovné: sójovú omáčku, červenú mletú sladkú papriku, kari a mahá korenie, sušenú majoránku a sušený cesnak, mleté čierne korenie a kurkumu, solčanku., keď sú vločky zaliate horúcou vodou, necháme ich chvíľu postáť, potom pridávame strúhanku, menší najemno postrúhaný surový zemiak, mrkvu a 1/4 kocky bieleho tofu, kúsok nadrobno pokrájanej papriky a cibule, nasucho osmahnuté sezamové semienka, korenie horalku - sušená zeleninová zmes., všetko ručne spracujeme na primerane hustú tvárnu masu, z ktorej utvárame menšie fašírky, tie môžeme ešte obaliť v zmesi hraška jemná - zmes na obaľovanie /dostať vo vybraných predajniach s racionálnou výživou/ a opečieme ich z oboch strán dohnedasta., na malom množstve oleja môžeme opiecť tiež 2 krajíčky chleba bevit, ktoré sme z jednej strany potreli zmesou hrašky, rozrobenou do primeranej hustoty s vodou., pozrieme sa do kalendára, či práve nie je spln či nov, pretože vtedy by sme malí radšej držať pôst.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 510
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

511

Podobné recepty:
  • Vlašský šalát I

    Vlašský šalát I

  • Rajčiaky plnené vajciami

    Rajčiaky plnené vajciami

  • Plnený baklažán II

    Plnený baklažán II

kuk