Dusené býčie žľazy s hubami
2018-01-08- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Vnútornosti
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené býčie žľazy s hubami, podávame s domácim chlebom.
Ingrediencie
- 800 g býčích žliaz
- 2 ks veľké cibule
- 200 g čerstvých húb
- majorán
- korenie karí
- mleté čierne korenie
- rascu celú
- rascu drvenú
- 2 lyžička hladkej múky
- worchestrovú omáčku
- citrón
- olej
- soľ
Postup
Krok 1
Býčie žľazy odblaníme a pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a necháme odležať v chladničke. Nad druhý deň ich vyložíme a pokrájame na širšie rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané žľazy a dusíme za občasného premiešania a podlievania vodou, či mäsovým vývarom. Pridáme korenie karí, čierne korenie, celú aj drvenú rascu. Huby pokrájame a samostatne udusíme do mäkka na oleji s nadrobno pokrájanou cibuľou. Podľa chuti ich osolíme. Udusené huby zmiešame so žľazami. Múku rozmiešame v malom množstve studenej vody a pridáme k žľazám s hubami. Premiešame. Pridáme worchestrovú omáčku, majorán, za lyžičku citrónovej šťavy, premiešame a po minúte odstavíme. Osolíme podľa chuti. Podávame s mäkkým domácim chlebom.