Dusené býčie žľazy s hubami

2018-01-08

Popis

Dusené býčie žľazy s hubami, podávame s domácim chlebom.

Ingrediencie

  • 800 g býčích žliaz
  • 2 ks veľké cibule
  • 200 g čerstvých húb
  • majorán
  • korenie karí
  • mleté čierne korenie
  • rascu celú
  • rascu drvenú
  • 2 lyžička hladkej múky
  • worchestrovú omáčku
  • citrón
  • olej
  • soľ

Postup

Krok 1

Býčie žľazy odblaníme a pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a necháme odležať v chladničke. Nad druhý deň ich vyložíme a pokrájame na širšie rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané žľazy a dusíme za občasného premiešania a podlievania vodou, či mäsovým vývarom. Pridáme korenie karí, čierne korenie, celú aj drvenú rascu. Huby pokrájame a samostatne udusíme do mäkka na oleji s nadrobno pokrájanou cibuľou. Podľa chuti ich osolíme. Udusené huby zmiešame so žľazami. Múku rozmiešame v malom množstve studenej vody a pridáme k žľazám s hubami. Premiešame. Pridáme worchestrovú omáčku, majorán, za lyžičku citrónovej šťavy, premiešame a po minúte odstavíme. Osolíme podľa chuti. Podávame s mäkkým domácim chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2272
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2273

Podobné recepty:
  • Chrenová hovädzia roláda

    Chrenová hovädzia roláda

  • Kebab II

    Kebab II

  • Roštenka na skalický spôsob

    Roštenka na skalický spôsob

kuk