Skôr ako olížete varechu - chlieb náš každodenný

2010-10-17

Ingrediencie

  • pohánková múka, ovsené vločky, jačmenná múka 2:3:1, postrúhaná zeleninová kocka, soľ, kurkuma, mleté čierne korenie, ochutené korenie Lidl, červená mletá sladká paprika a štipka čili, petržlenová vňať, 1 krajec tmavšieho chleba, hnedý cukor, kúsok kvasníc, voda, olivový olej /môžeme použiť aj iné korenie a vňate/., pozn.: pohánková múka a jačmenná múka sú vhodné pre krvnú skupinu 0, ale nie ovsené vločky ani krajec chleba ak obsahuje pšeničnú múku.

Postup

Krok 1

recept začína slovami /skôr ako olížete varechu/ a to hlavne preto, lebo je neslušné lízať či chutnať jedlo varechou, lyžičkou, čímkoľvek a potom následne takto olízaným príborom jedlo premiešavať, nebodaj to dookola opakovať., aj keď sme to zdedili a myslíme si, že je to správne, alebo zaužívané, skúsme sa nad tým zamyslieť skôr než to budeme ešte vôbec niekedy opakovať., ku pokrmu, ktorý pripravujeme, by sme mali pristupovať ako k niečomu božskému, pretože pripravujeme stravu pre naše fyzické telo, ktoré je chrámom našej duše /niekde sa dokonca necháva obuv pred kuchyňou a zakaždým, keď sa z kuchyne odíde a znova príde, ruky sa vždy umyjú., niektorí kuchári, ktorí varia dušou, jedlo ani neochutnávajú, pretože oni sú len prostredníkom, cez ktorého jedlo pripravuje niekto iný...my nie sme konajúci, on je ten, kto koná...náham kartá...prežehnáme sa, alebo si povieme, či zaspievame modlitbu vďaky a s takto čisto a pozitívne naladenou mysľou si pripravíme nasledujúce jedlo: všetky suché ingrediencie premiešame, pridáme kvások a nakoniec nadrobno pokrájaný chlieb., urobíme polotuhé cesto, naolejovanými rukami vyformujeme knedľu a nad parou ju uvaríme., podávame ako chlieb, nakoľko dlhým pečením sa vyparí z hmoty jednak veľa vody a tento spôsob robenia chleba nie v peci je tiež veľmi zdravý a chutný., k nakrájanej knedli používame rôzne prílohy, niekedy postačí pokvapkať ju olivovým olejom, a temer kráľovsky božské jedlo je za 20 minút na stole...chlieb náš každodenný daj nám dnes., om brahmárpanam brahmá havir...

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 352
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

353

Podobné recepty:
  • Kakaový mazľavý koláč

    Kakaový mazľavý koláč

  • Rožky plnené tvarohom

    Rožky plnené tvarohom

  • Tribit rezy

    Tribit rezy