Cuketové ragú s gorgonzolou
2016-04-22- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Cuketové predjedlo s aromatickou gorgonzolou.
Ingrediencie
- 3 ks mladé cukety
- 4 dl smotany na varenie
- 200 g gorgonzoly
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej
- maslo
- soľ
- 150 g mandlí bez šupky
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji s maslo krátko osmažíme cukety pokrájané na kocky (mladé cukety aj so šupkou). Pridáme postrúhaný cesnak. Obsah panvice neustále prehadzujeme. Pridáme smotanu a gorgonzolu. Miešame, pričom sa snažíme gorgonzulu deliť na menšie kúsky, aby sa čím skôr roztopila. Necháme iba krátko prevrieť, osolíme podľa chuti a ragú rozdelíme do misiek.
Krok 2
Na vrch dáme za lyžicu opražených mandlí. Mandle pripravujeme súbežne s ragú tak, že polovičky ošúpaných mandlí opražíme do svetlo hneda na olivovom oleji. Po opražení pridáme za lyžičku masla a premiešame.