Cuketové ragú s gorgonzolou

2016-04-22
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Cuketové predjedlo s aromatickou gorgonzolou.

Ingrediencie

  • 3 ks mladé cukety
  • 4 dl smotany na varenie
  • 200 g gorgonzoly
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ
  • 150 g mandlí bez šupky

Postup

Krok 1

Na olivovom oleji s maslo krátko osmažíme cukety pokrájané na kocky (mladé cukety aj so šupkou). Pridáme postrúhaný cesnak. Obsah panvice neustále prehadzujeme. Pridáme smotanu a gorgonzolu. Miešame, pričom sa snažíme gorgonzulu deliť na menšie kúsky, aby sa čím skôr roztopila. Necháme iba krátko prevrieť, osolíme podľa chuti a ragú rozdelíme do misiek.

Krok 2

Na vrch dáme za lyžicu opražených mandlí. Mandle pripravujeme súbežne s ragú tak, že polovičky ošúpaných mandlí opražíme do svetlo hneda na olivovom oleji. Po opražení pridáme za lyžičku masla a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1443
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1444

Podobné recepty:
  • Baklažány plnené šampiňónmi a syrom

    Baklažány plnené šampiňónmi a syrom

  • Karfiol s vajciami

    Karfiol s vajciami

  • Hríbová omáčka

    Hríbová omáčka

kuk