Americká ľadová poleva

2015-11-18

Popis

Jednoduchá poleva z americkej kuchyne, ktorá ozdobí a ochutí dezerty. Americká poleva sa pripravuje z bielkov a cukru.

Ingrediencie

  • 225 g cukru
  • 1 dl vody
  • 2 ks bielky

Postup

Krok 1

Cukor zalejeme vodou a za stáleho miešania varíme, pokým nevznikne sirup. Jeho hustotu skontrolujeme tak, že horúci sirup necháme odkvapkávať z lyžice. Keď posledné kvapky začnú vytvárať dlhú niť, sirup má tú správnu hustotu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame (elektrickým šľahačom) sirup. Misku s vyšľahaným snehom preložíme nad hrniec s vriacou vodou pokračujeme v šľahaní nad parou.

Krok 2

Šľaháme, elektrickým šľahačom, nepretržite asi 10 minút. Polevou natrieme povrch torty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 943
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

944

Podobné recepty:
  • Cukrárenské kávové zrná

    Cukrárenské kávové zrná

  • Parené buchty s vanilkovou omáčkou

    Parené buchty s vanilkovou omáčkou

  • Palacinky zapečené s nivou a šunkou

    Palacinky zapečené s nivou a šunkou