Slaninovo syrový koláč

2010-11-01

Ingrediencie

  • Cesto: 100 g masla, 200 g hladkej múky, štipku soli, polovicu vajca. Náplň: 2 vajcia, 2 žĺtky, 80 g prerastenej slaniny, 1 veľkú cibuľu, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 150 g pikantné tvrdého syra (napríklad čedar), viazaničku pažítky, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Múku a zmäknuté maslo vymiešame, pridáme štipku soli a polovicu vajca. Premiešame (nie je vhodné cesto vymiešať dokonale). Z cesta vytvoríme bochník, ktorý zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Cesto vyvaľkáme, medzi dvoma fóliami, na veľkosť formy (priemer asi 25 cm) tak, aby pokrylo dno a steny formy. Na cesto položíme fóliu, zaťažíme suchou fazuľou a pečieme asi 10 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Fazuľu odstránime a pečieme ešte 5 minút. Náplň: slaninu nakrájame na tenké plátky veľkosti asi 2x3 cm. Vypražíme z nej tuk, až vzniknú hnedé lupienky. Necháme vychladnúť. Na tuku zo slaniny opražíme do hneda cibuľu, ktorú scedíme z masti. Necháme vychladnúť. Dve vajcia a dva žĺtky vymiešame so šľahačkovou smotanou, primiešame slaninu, cibuľu, nahrubo postrúhaný syr, nadrobno pokrájanú pažítku. Podľa chuti osolíme, prípadne okoreníme mletým bielym korením. Zmes vylejeme do upečeného korpusu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 až 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1189
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1190

Podobné recepty:
  • Mrveničkové cesto

    Mrveničkové cesto

  • Pre krvnú skupinu 0: dusený kel so zeleninou a koreninami s prílohou čapáti

    Pre krvnú skupinu 0: dusený kel so zeleninou a koreninami s prílohou čapáti

  • Kohút na červenom víne po burgundsky (Francúzsko)

    Kohút na červenom víne po burgundsky (Francúzsko)

kuk