Krémová polievka s hubami

2010-11-04

Ingrediencie

  • 2 veľké viazaničky petržlenovej vňate, 200 g špenátu (mrazený), 300 g zemiakov, 5 stoniek zeleru, 2 póry, 6 až 8 lyžíc olivového oleja, 50 g masla, rastlinný olej, 200 g húb, soľ, mleté čierne korenie, kyslú smotanu.

Postup

Krok 1

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme olivový olej, na drobno pokrájané zemiaky a pór, podlejeme malým množstvom vody a dusíme približne 10 minút. Pridáme pokrájanú vňať zeleru, zalejeme 1,5 až 2 l vriacej vody, soľ a varíme ďalších 25 minút. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať a špenát a varíme ďalších 3 až 5 minút. Polievku rozmixujeme a precedíme. Nakrájané huby a podusíme na rastlinnom oleju, osolíme a okoreníme. Pred podávaním polievku ozdobíme hubami a kyslou smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 562
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

563

Podobné recepty:
  • Farmárska polievka

    Farmárska polievka

  • Letná polievka so strateným vajíčkom

    Letná polievka so strateným vajíčkom

  • Flámska polievka

    Flámska polievka