Pizza

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky, 1 mokka lyžička rasce, 1 vajce, 30 g oleja, 130 g mlieka, 20 g droždia, soľ, 1 malá lyžička cukru. Plnka: 80 g oleja, 4 strúčiky cesnaku, 300 g paradajok, 80 g kečupu, 200 g papriky, 200 g šampiňónov, 60 g cibule, 60 g bielej naklíčenej fazule, soľ, oregano, mleté čierne korenie, I50 g eidamskej tehly.

Postup

Krok 1

Z vlažného mlieka, cukru pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, olej, soľ, rascu a vypracujeme hladké cesto. Cestom vyložíme formu na pizzu, ktorú sme predtým vymastili olejom. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Naklíčenú fazuľu dáme na 10 až 15 minút variť. Uvarenú opatrne scedíme, aby sme neporušili klíčky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na časti oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a šampiňóny a krátko podusíme. Papriku umyjeme, zbavíme jadrovníka, nakrájame na rezance. Paradajky umyjeme, nakrájame na mesiačiky. Vykysnuté cesto potrieme olejom, kečupom, navrstvíme naň podusené šampiňóny, poukladáme papriku, paradajky, naklíčenú fazuľu, osolíme, posypeme organom, nakoniec posypeme nastrúhaným syrom a pečieme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1714
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1715

Podobné recepty:
  • Dusený kaleráb s hráškom

    Dusený kaleráb s hráškom

  • Omeleta z čerstvého špenátu

    Omeleta z čerstvého špenátu

  • Zelenina s cestovinou (geršle so zeleninou)

    Zelenina s cestovinou (geršle so zeleninou)

kuk