Pečené kolená s kapustou

2010-11-27

Ingrediencie

  • 4 bravčové kolená, 3 veľké cibule, 2 celé hlávky cesnaku, 1 lyžičku rasce, soľ, 1,5 kg kyslej kapusty.

Postup

Krok 1

Cibuľu na hrubo pokrájame, polovicu rovnomerne rozprestrieme do pekáča. Cesnak posekáme a plochou noža mierne rozmiagame. Kolená na troch miestach z každej strany narežeme až po kosť, osolíme, do zárezov natlačíme cesnak a poukladáme na cibuľu v pekáči. Posypeme rascou a druhou polovicou cibule. Podlejeme dvomi pohármi vody. Prikryté vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi dve hodiny. Posledných 20 až 30 minút pečieme odokryté. Kolená vyberieme, do pekáča s výpekom navrstvíme vyžmýkanú kapustu, na kapustu poukladáme kolená, prepečenou stranou dolu a odokryté pečieme 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1540
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1541

Podobné recepty:
  • Pečený bravčový bôčik plnený zeleninou

    Pečený bravčový bôčik plnený zeleninou

  • Jahňacie obličky grilované

    Jahňacie obličky grilované

  • Sedliacka bravčová roláda

    Sedliacka bravčová roláda

kuk