Pečené kolená s kapustou
2010-11-27- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 4 bravčové kolená, 3 veľké cibule, 2 celé hlávky cesnaku, 1 lyžičku rasce, soľ, 1,5 kg kyslej kapusty.
Postup
Krok 1
Cibuľu na hrubo pokrájame, polovicu rovnomerne rozprestrieme do pekáča. Cesnak posekáme a plochou noža mierne rozmiagame. Kolená na troch miestach z každej strany narežeme až po kosť, osolíme, do zárezov natlačíme cesnak a poukladáme na cibuľu v pekáči. Posypeme rascou a druhou polovicou cibule. Podlejeme dvomi pohármi vody. Prikryté vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi dve hodiny. Posledných 20 až 30 minút pečieme odokryté. Kolená vyberieme, do pekáča s výpekom navrstvíme vyžmýkanú kapustu, na kapustu poukladáme kolená, prepečenou stranou dolu a odokryté pečieme 30 minút.