Flambovaná husacia pečeň s ovocím
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vnútornosti
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Flambovaná husacia pečeň s ovocím. Podávame s bielou bagetou a s tokajským vínom.
Ingrediencie
- Veľký kus husacej pečene
- mlieko
- soľ
- mleté biele korenie
- husací tuk
- 0,5 dl tokajského vína
- 1 ks hrušku
- 1 ks jablko
- 100 g hrozna
- 0,02 dl kalvadosu
Postup
Krok 1
Veľký husacej pečene zalejeme mliekom a odložíme na 24 hodín do chladničky. Osušenú pečeň vložíme do parného hrnca a pomaly, v pare varíme asi hodinu. Z pečene odkrojíme asi centimeter hrubé plátky, ktoré posolíme, posypeme mletým bielym korením a opražíme na veľmi horúcom husacom tuku. Pečeň podlejeme tokajským vínom. Po niekoľkých sekundách otočíme na druhú stranu a po ďalších niekoľkých sekundách vyberieme na teplý tanier. Vo výpeku osmažíme pokrájanú hrušku, pokrájané jablko a niekoľko bobúľ hrozna. Husaciu pečeň vrátime k ovociu, podlejeme kalvadosom a zapálime. Podávame s bielou bagetou a s tokajským vínom.