Flambovaná husacia pečeň s ovocím

2018-02-14

Popis

Flambovaná husacia pečeň s ovocím. Podávame s bielou bagetou a s tokajským vínom.

Ingrediencie

  • Veľký kus husacej pečene
  • mlieko
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • husací tuk
  • 0,5 dl tokajského vína
  • 1 ks hrušku
  • 1 ks jablko
  • 100 g hrozna
  • 0,02 dl kalvadosu

Postup

Krok 1

Veľký husacej pečene zalejeme mliekom a odložíme na 24 hodín do chladničky. Osušenú pečeň vložíme do parného hrnca a pomaly, v pare varíme asi hodinu. Z pečene odkrojíme asi centimeter hrubé plátky, ktoré posolíme, posypeme mletým bielym korením a opražíme na veľmi horúcom husacom tuku. Pečeň podlejeme tokajským vínom. Po niekoľkých sekundách otočíme na druhú stranu a po ďalších niekoľkých sekundách vyberieme na teplý tanier. Vo výpeku osmažíme pokrájanú hrušku, pokrájané jablko a niekoľko bobúľ hrozna. Husaciu pečeň vrátime k ovociu, podlejeme kalvadosom a zapálime. Podávame s bielou bagetou a s tokajským vínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 824
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

825

Podobné recepty:
  • Kuracie stehná v kyslej kapuste

    Kuracie stehná v kyslej kapuste

  • Indické kurča tandoori

    Indické kurča tandoori

  • Pivovarnícka kačica

    Pivovarnícka kačica

kuk