Pre krvnú skupinu 0: lokše trochu ináč

2010-12-14

Ingrediencie

  • rozpočet na tri placky: 1 stredne veľký zemiak, kurkuma, drvená rasca, čierne mleté korenie, solčanka, pohánková hrubá a jačmenná múka podľa potreby, 1/2 PL olivového oleja, bezfosfátový kypriaci prášok - zo špecializovaných vegetariánskych predajní, hladká múka, olej na vyprážanie, kúsok masla, stačí "zlatá hana", sezamové semienka a mak v pomere 4:1,5 med, smotana na varenie s 10%-mi tuku - rajo, kotrá spája rodinu.

Postup

Krok 1

zemiak uvaríme /do vody pridáme kurkumu, rascu, čierne mleté korenie, solčanku/., potom ho pretlačíme, pridáme pohánkovú a jačmennú múku v pomere 1:1, dáme aj kypriaci prášok a 1/2 PL olivového oleja, vypracujeme primerane husté cesto, ktoré rozdelíme na tri časti., na hladkou múkou pomúčenej doske vyvaľkáme guľatú placku, ktorú z oboch strán opečieme na oleji a po obrátení pridáme aj trocha masla., placky sú veľmi krehké, jemné no zároveň chrumkavé, čo im dodáva práve spomínaná kombinácia múk., sezam s makom spoločne pomelieme ručne alebo v elektrickom mlynčeku, pridáme k nim 1 PL medu a trocha smotany, priložíme k lokši, alebo lokšu natrieme a preložíme, ostatnou smotanou v poháriku zavŕšime kulinársky zážitok /pozn.: zemiak, smotana a mak nie sú veľmi veľkí priatelia krvnej skupiny 0, ale zákazy sú určené na to, aby sa porušovali, ošem tento malý priestupok vyvažujú obe múky a sezam., kombináciu sezamu s makom si zaradíme najmenej 1 krát do týždňa do jedálneho lístka kôli prísunu vápnika, stačí nimi posypať cestovinu: vrtule, kolienka...

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 541
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

542

Podobné recepty:
  • Špargľa po nemecky

    Špargľa po nemecky

  • Plnená tvarohová omeleta

    Plnená tvarohová omeleta

  • Zemiaky zapekané s cibuľou a so syrom

    Zemiaky zapekané s cibuľou a so syrom

kuk