Rýchle kysnuté pagáče

2012-04-10

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky, 250 g masla, 40 g kvasníc, 5 lyžíc cukru, 2 vajcia, mlieko, 1 lyžicu soli, sezam na posypanie.

Postup

Krok 1

V jednom dl mlieka rozmiešame rozdrobené kvasnice. Pridáme dve lyžice cukru a necháme kvások vykysnúť. Na dosku vysypeme múku, urobíme v nej jamku, do ktorej vylejeme kvások. Pridáme 3 lyžice cukru, lyžicu soli, jedno vajce a s teplým mliekom vymiesime jemné cesto. Miesime dovtedy až sa v ceste začnú tvoriť bublinky. Cesto roztiahneme do tvaru obdĺžnika na dosku a potrieme vyšľahaným maslom. Cesto preložíme, jednu tretinu z ľavej strany na strednú tretinu a zostávajúcu pravú tretinu preložíme na dve už preložené. Zdola preložíme polovicu a hornú polovicu, čím vznikne akási kocka. Zložené cesto necháme kysnúť asi jednu hodinu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho malé buchtičky, ktoré ukladáme na vymastený plech, tesne vedľa seba. Bočné steny buchtičiek pomastíme. Každú buchtičku potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Buchtičky vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po piatich minútach teplotu znížime na 170 stupňov Celzia a pečieme do svetlo hnedej farby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 300
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

301

Podobné recepty:
  • Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

    Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

  • Muffiny na slano

    Muffiny na slano

  • Jablkový koláč

    Jablkový koláč