Jablkový krehký koláč

2016-03-18

Popis

Krehké maslové cesto a šťavnaté jablká, je spojenie ktorému sa nedá odolať.

Ingrediencie

  • 300 g Na cesto: hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1/2 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 150 g masla
  • 2 ks žĺtky
  • 3 lyžička mlieka
  • tuk na vymastenie formy
  • 1 ks bielok na potretie.
  • 500 g Na náplň: jabĺk
  • 2 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 50 g hrozienok
  • 50 g vlašských orechov
  • práškový cukor na posypanie

Postup

Krok 1

Múku preosejeme s cukrom a kypriacim práškom, pridáme citrónovú kôru, maslo a žĺtky rozšľahané v mlieku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odležať. Olúpané jablká postrúhame na hrubšom strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s vanilkovým cukrom, škoricou, hrozienkami a nahrubo nasekanými orechmi. Cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme na dva pláty. Jedným cestom vyložíme dno pekáča, vymasteného tukom, naň rozložíme náplň a prikryjeme druhým plátom. Potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov Celzia asi 30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť na pekáči.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 489
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

490

Podobné recepty:
  • Dvojfarebná bábovka (mramorová)

    Dvojfarebná bábovka (mramorová)

  • Čokoládový krém

    Čokoládový krém

  • Medovníky s rumom

    Medovníky s rumom

kuk