Langoše podľa starej mamy z hladkej pšeničnej múky

2010-12-27

Ingrediencie

  • Hladkú múku, soľ, štipku kurkumy a čierneho mletého korenia, kvasnice, cukor, vodu, repkový olej.

Postup

Krok 1

Do hladkej preosiatej múky pridáme kurkumu, korenie, soľ a všetko dobre zasucha premiešame, potom pridáme kvások /na ktorý sme použili vlažnú vodu, trocha cukru a múky, a 1/3 kocky kvasníc/ a cca 2 PL oleja, vypracujeme vláčne cesto, necháme ho asi pol hod. vykysnúť na teplom mieste, rukou formujeme langoš, ktorý je v strede tenší a na krajoch hrubší, vložíme ho do rozohriateho oleja, v ktorom langoš pláva, po chvíli pečenia ho obrátime na druhú stranu, po upečení dáme na savý papier, /tento recept je prebraný, obohatený o kurkumu a č. ml. korenie a namiesto mlieka bola použitá pri kvásku voda/., langoš urobený týmto spôsobom nie je tuhý, ani tvrdý, ale chrumkavý a vnútri mäkký aj po hodine stánia, temer dokonalý a podobný tomu zo stánku...

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 417
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

418

Podobné recepty:
  • Palacinky plnené brokolicou

    Palacinky plnené brokolicou

  • Hubové klobásy

    Hubové klobásy

  • Ovocné knedle z tvarohového cesta

    Ovocné knedle z tvarohového cesta