Kapustové trojuholníky a rohlíky

2010-12-31

Ingrediencie

  • preosiata polohrubá múka, 1/5 jačmennej múky, 1/5 hrubej pohánkovej múky, soľ, štipka kurkumy a mletého čierneho korenia, 5 PL repkového oleja, 7 PL kyslej smotany - zakysaná smetana, kvások z polovice kocky kvasníc, štipky cukru, vlažnej vody a 1/2 ČL múky., hlávková kapusta a suroviny uvedené nižšie.

Postup

Krok 1

najprv zmiešame múky a suché suroviny, potom pridáme olej, kvások a smotanu a vypracujeme vláčne polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť., kapustu nakrájame na tenké rezance a udusíme ju s pridaním soli, solčanky, trocha cukru, kurkumy, mletého čierneho korenia, drvenej rasce a 1/2 PL tekvicového oleja, 1/2 PL repkového oleja a 1/2 PL olivového oleja /vodu nepridávame, ale kapustu častejšie premiešame/., z vykysnutého cesta vyvaľkáme guľaté tvary,

Krok 2

z ktorých od stredu po kraje vyrežeme trojuholníky, naplníme kapustou a zrolujeme, namiesto kapusty môžme posypať drvenou rascou, pečieme na papieri na pečenie, alebo na naolejovanom plechu, počas pečenia potrieme rozpustenou herou a prípadne ich aj otočíme., okrem rohlíčkov môžeme urobiť aj trojuholníky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 603
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

604

Podobné recepty:
  • Vianočné rezy

    Vianočné rezy

  • Baklažán so syrom

    Baklažán so syrom

  • Orechová torta I

    Orechová torta I

kuk