Silvestrovská vegetariánska bezmäsitá kapustnica

2015-12-22

Popis

Ak máte chuť na silvestra na niečo bezmäsité, skúste silvestrovsku vegetariánsku kapustnicu.

Ingrediencie

  • 2 ks 2 zemiaky
  • kurkumu
  • mleté čierne korenie
  • zeleninové ochucovadlo pokrmov so zníženým obsahom sodíka
  • zeleninovú kocku
  • drvenú rascu
  • petržlenovú vňať
  • hladkú múku
  • vodu. Repkový olej
  • cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • soľ
  • cukor
  • mletú červenú sladkú papriku
  • kurkumu
  • mleté čierne korenie
  • drvenú rascu
  • bobkový list
  • mletý koriander
  • kyslú kapustu
  • štipľavú mletú červenú papriku
  • zeleninovu kocku
  • ochutené korenie Lidl
  • zeleninové ochucovadlo pokrmov so zníženým obsahom sodíka
  • sušené bylinky
  • celé nové a čierne korenie
  • borievky
  • taliansky panenský olivový olej
  • tekvicový olej
  • 1 ks 1 mrkvu
  • 1/2 ks 1/2 stopky stopkového zeleru (sedano)
  • kyslú smotanu.

Postup

Krok 1

Zvlášť uvaríme pokrájané zemiaky, pridáme štipku kurkumy, čierneho mletého korenia, zeleninového ochucovadla pokrmov so zníženým obsahom sodíka, kúsok zeleninovej kocky, drvenej rasce a petržlenovú vňat. Ku koncu varenia pridáme 1 lyžičku hladkej múky, môže byť aj pohánková, rozmiešanej v studenej vode. Na olej dáme 1,5 cibule pokrájanej na mesiačiky, trocha soli, neskôr 2 lyžice kryštálového cukru a chvíľu to opekáme. Potom dáme už len na krátko 1 pokrájaný strúčik cesnaku, červenú sladkú mletú papriku, mletý koriander, drvenú rascu, bobkový list, pridáme 2 dl horúcej vody, pokrájanú kyslú kapustu, kúsok zeleninovej kocky, štipku kurkumy a mletého čierneho korenia a úplne malú štipku štipľavej mletej červenej papriky, troška ochuteného korenia Lidl, zeleninové ochucovadlo pokrmov so zníženým obsahom sodíka, sušené bylinky, 1/3 lyžice tekvicového oleja a talianskeho olivového panenského oleja, 2 guľôčky čierneho korenia a 4 guľôčky nového korenia, 2 guľôčky borievok, 1 menšiu pokrájanú mrkvu, kúsok stopky zeleru sedano, 1 celý strúčik cesnaku. Pridáme aj vodu a dusíme, kým sa voda temer odparí, pridáme zemiaky s vývarom a kyslú smotanu. Podľa potreby dochutíme cukrom. Polievka je jemná, rôzne koreniny jej dávajú do pozadia zaujímavú chuť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1501
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1502

Podobné recepty:
  • Sójové fašírky

    Sójové fašírky

  • Zemiakové fánky

    Zemiakové fánky

  • Škvarkové pagáčiky nekysnuté

    Škvarkové pagáčiky nekysnuté

kuk