Ta najlepšia Pizza zo zlatých rúk Anestisa z Grécka!

2011-01-12

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky (alebo celozrnnej), 1 šálku vlažnej vody, 20 g čerstvých kvasníc (na celozrnnú múku 30 g), 1 lyžičku cukru, soľ, 1/2 šálky vlažného mlieka, 1/2 šálky olivového oleja, vlažnú vodu podľa potreby. Na paradajkový základ: konzervu lúpaných paradajok, alebo 2 až 3 veľké čerstvé paradajky, olivový olej, 1 cibuľu, 1 lyžičku cukru, oregano, bazalku v pomere 2:1, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Do šálky z vlažnou vodou rozdrobíme kvasnice a cukor a necháme nakvasiť. Pripravíme paradajkový základ: na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajky, cukor a varíme do zhustnutia. Pridáme oregano a bazalku a až na konci soľ a korenie. Do stredu múky dáme soľ, nakvasené kvasnice, mlieko a olej. Spracujeme cesto, prilievame vlažnú vodu a ak cesto začne robiť bublinky, cesto necháme odpočinúť. Cesto rozdelíme na časti, vytvoríme bochníčky a ešte chvíľu necháme nakysnúť. Bochníčky vyvaľkáme a dáme na vymastené formy na pizzu. Potrieme paradajkovým základom, posypeme syrom a ľubovoľnými obľúbenými surovinami. Pečieme do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 427
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

428

Podobné recepty:
  • Kanelony so špenátom a ricottou

    Kanelony so špenátom a ricottou

  • Ravioly s nivovou omáčkou

    Ravioly s nivovou omáčkou

  • Puding z cestovín

    Puding z cestovín

kuk