Čokoládový mouse

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 150 min.
  • Čas varenia : 5 min.
  • Celkový čas : 155 min.

Popis

Čokoládová pena rozplývajúca sa na jazyku.

Ingrediencie

  • 350 g kvalitnej čokolády (minimálne 70%)
  • 125 g jemného krupicového cukru
  • 50 g masla
  • 7 ks vajec

Postup

Krok 1

Cukor a žĺtky vymiešame do peny. Nad parou rozpustíme čokoládu. Odstránime z pary a pridáme maslo. Dobre vymiešame. Za stáleho miešania pridávame k žĺtkom s cukrom. Po spojení oboch hmôt, zľahka primiešame sneh z bielkov. Čokoládový krém nalejeme do kovových formičiek vymastených maslom. Odložíme do chladničky na 2 hodiny.

Krok 2

Formičky s vychladnutým krémom vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a „pečieme“ 4 až 5 minút. Čokoládový mouse vyklopíme na tanieriky. Podávame so zmrzlinou a horúcim lesným ovocím (ovocie prehrejeme v malom množstve cukrového sirupu).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1589
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1590

Podobné recepty:
  • Ananásový zákusok

    Ananásový zákusok

  • Nepečená kokosová roláda

    Nepečená kokosová roláda

  • Lokše so slaninovo smotanovou plnkou

    Lokše so slaninovo smotanovou plnkou