Hubový nákyp zo sušených húb
2011-01-26- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 6 starších rožkov, 3 vajcia, 1 stredne veľkú cibuľu, mlieko, 40 g sušených húb, petržlenovú vňať, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, majorán, 1/2 kocky hubového bujónu, olej, strúhanku.
Postup
Krok 1
Sušené huby prepláchneme a namočíme ich do vlažnej vody na 30 minút. Rožky pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Pokropíme ich mliekom. Po vsiaknutí mlieka ich zmiešame s rozšľahanými vajcami, so scedenými a prekrojenými hubami a pokrájanou cibuľou. Primiešame postrúhanú kocku hubového bujónu, medzi prstami požmolený majorán, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, kypriaci prášok a premiešame. Zmes dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misky a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Zapekáme asi 20 minút.