Pre krvnú skupinu 0: zelený tanier /šalát, brokolica/

2011-01-29

Ingrediencie

  • 1/3 brokolice, 100%repkový olej, solčanka, kúsok zeleninovej kocky, 1 stredne veľký zemiak, kurkuma, mleté čierne korenie, drvená rasca, čerstvá petržlenová vňať, asi 4 listy čerstvého šalátu, pol šálky kuskusu, 1/2 nakladanej uhorky.

Postup

Krok 1

do menšieho množstva vody dáme variť cca 1/3 brokolice, pokrájanej na menšie kúsky, pridáme 1 čl oleja a solčanku, prípadne zeleninovú kocku., 1 zemiak, pokrájaný na malé kocočky tiež dáme variť zvlášť, pridáme štipku kurkumy, štipku čierneho mletého korenia, drvenú rascu, solčanku a môžeme pridať aj petržlenovú vňať., na tanier dáme naspodok cca 4 šalátové listy, ktoré sme dôkladne umyli a pokrájali na hrubšie rezance., zemiaky po odstavení zlejeme, pokvapkáme olejom a dochutíme solčankou, k brokolici na záver pridáme horúcou vodou prepláchnutý kuskus a necháme pod pokrievkou, aby zmäkol vo vývare z brokolice, z ktorej zároveň preberie aj charakteristickú chuť., takto pripravenú brokolicu s kuskusom dáme ešte teplú na šalátové listy, pokvapkané olejom a navrch dáme kopček zemiakov a kúsok pokrájanej domácej nakladanej uhorky., toto odľahčené jedlo nás zároveň obohatí vitamínmi a energiou, hodí sa aj na slávnostnejší obed či večeru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 508
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

509

Podobné recepty:
  • Vyprážaný kel II

    Vyprážaný kel II

  • Zlaté zemiakové kolieska so slaninovo syrovou omáčkou

    Zlaté zemiakové kolieska so slaninovo syrovou omáčkou

  • Uhorky plnené mäsom

    Uhorky plnené mäsom

kuk