Pohánka so zázvorovou omáčkou

2011-02-04

Ingrediencie

  • 500 g pohánky, 4 stredne veľké zemiaky, 4 lyžice oleja, 1 väčšiu cibuľu 6 strúčikov cesnaku, 1/2 lyžičky oregana, 1/2 lyžičky bazalky. Na omáčku: 2 lyžičky mletého zázvoru, 2 lyžičky drveného sezamu, 2 lyžice olivového oleja 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice sójovej omáčky, 4 dl vody, 1 lyžičku škrobovej múčky.

Postup

Krok 1

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané strúčiky cesnaku. Ochutíme bazalkou a oreganom. Prebratú a prepláchnutú pohánku pridáme k opraženej cibuli s cesnakom. Na miernom ohni miešame 3 až 4 minúty. Pohánku zalejeme vriacou vodou tak, aby nad pohánkou bola 1 cm vysoká vrstva vody. Zakryjeme a na miernom ohni varíme, až pohánka vodu vsiakne - približne 20 minút. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a pokrájame na kocky. Zemiaky primiešame k pohánke. Podávame so zázvorovou omáčkou. Omáčka: zázvor, rozdrvené sezamové semienka, olej, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku a vodu zmiešame a krátko povaríme. Omáčku zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve studenej vody.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 939
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

940

Podobné recepty:
  • Podbíjané bandurky

    Podbíjané bandurky

  • Bolonská omáčka

    Bolonská omáčka

  • Zemiakový šalát s horčicou

    Zemiakový šalát s horčicou