Chlebový závitok

2016-04-12

Popis

Chlebové dobrôtky sú vynikajúce aj k paradajkovej či inej polievke s kopčekom kyslej smotany.

Ingrediencie

  • cícerová a hrubá pohánková múka v pomere 3:2
  • solamyl - zemiakový škrob
  • soľ
  • solčanka
  • štipka cukru
  • mletá červená sladká paprika aj štipľavá
  • kurkuma
  • mleté čierne korenie
  • mletý koriander
  • drvená rasca
  • sušený cesnak
  • sušená petržlenová vňať.
  • sójová omáčka
  • 1/4 kocka bieleho tofu
  • 1/4 kocka kvasníc
  • cukor
  • voda
  • kúsok mrkve
  • petržlenu a brokolice
  • kúsok nadrobno pokrájanej cibule
  • olivový olej /giana. pomace. olive oil/
  • krajec krajec chleba

Postup

Krok 1

Všetky suché ingrediencie zamiešame, pridáme vodu a vytvoríme polotekuté cestíčko, ďalej pridáme kvások, sójovú omáčku, cibuľu, nahrubo nastrúhané tofu, najemno postrúhanú mrkvu a petržlen, nahrubo nastrúhanú brokolicu a na malé kocky pokrájaný a jemne opečený krajec chleba.

Krok 2

Všetko zľahka spolu zmiešame, vyklopíme a upravíme na pekáči s malým množstvom olivového oleja, placku ktorej hrúbku určíme sami, opečieme z oboch strán - pečieme prikryté a na miernom ohni, pretože cícerová múka je luštenina, podávame s nejakou kyslou prílohou, napr. s doma zavarenou uhorkou.

Krok 3

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 863
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

864

Podobné recepty:
  • Jablkové lievance

    Jablkové lievance

  • Pre krvnu skupinu 0:  ľahká letná zeleninová polievka "trochu ináč"

    Pre krvnu skupinu 0: ľahká letná zeleninová polievka "trochu ináč"

  • Slané rožky

    Slané rožky

kuk