Saltimbocca z bravčovej panenky

2011-03-12

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej panenky, talianskej sušenej šunky (prosciutto crudo), 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice slnečnicového oleja, mleté čierne korenie, šalviu, 4 dl bieleho vína, 5 lyžíc demi-glace, hladkú múku.

Postup

Krok 1

Z panenky si nakrájame kúsky asi 1,5 sm hrubé. Päsťou ich zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme. Na každý steak položíme plátok prosciutta, lístok šalvie a spojíme špáradlom (vytvoríme jeden steh). Pripravené steaky obalíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na zmesi olivového a slnečnicového oleja. Podlejeme bielym vínom, pridáme demi-glace, prikryjeme necháme dusiť asi 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 557
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

558

Podobné recepty:
  • Bravčové mäso po čínsky

    Bravčové mäso po čínsky

  • Caravan steak

    Caravan steak

  • Roláda kniežaťa Bořivoja

    Roláda kniežaťa Bořivoja

kuk