Jablkový koláč s orechmi a medom

2016-03-18

Popis

Pre tých čo majú radi med.V kombinácii s jablkami a orechmi je zaručený skvelý výsledok, ktorý nám zaručí marhuľový džem a mandľový likér.

Ingrediencie

  • 1 ks lístkové cesto (už rozvaľkané)
  • 4 ks jablká
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 hrsť hrozienok
  • 2 hrsť posekaných vlašských orechov
  • 4 lyžica tmavého (horského) medu
  • 2 lyžica marhuľového džemu
  • práškový cukor
  • 0,5 dl mandľového likéru.

Postup

Krok 1

Jablká, zbavené jadrovníkov, pokrájame na kocky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Zmiešame ich s hrozienkami, orechmi, cukrom a škoricou. Cesto rozvinieme a pomyselne ho rozdelíme na tri tretiny. Na strednú tretinu navrstvíme jablkovú zmes. Zmes pokvapkáme medom. Prečnievajúce tretiny cesta narežeme (od zmesi smerom k okraju cesta na 2 cm široké pásy, ktoré prekladáme cez jablkovú zmes – striedavom z jednej a druhej strany, mierne šikmo. Na koncoch koláča cesto postláčame prstami. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Horúci koláč – upečené cesto – potrieme marhuľovým džemom. Po vychladnutí ho potrime mandľovým likérom, v ktorom sme rozmiešali práškový cukor. Necháme stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 850
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

851

Podobné recepty:
  • Čokoládová roláda II

    Čokoládová roláda II

  • Muffins

    Muffins

  • Marcipánové myšky

    Marcipánové myšky