Grilovaný syr s bielou plesňou
2018-04-19- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilovaný syr s bielou plesňou. Podávame so zemiakovou kašou.
Ingrediencie
- 4 ks syra s bielou plesňou
- 6 ks polovičiek vlašských orechov
- 4 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička grilovacieho korenia
- 1 vetvička rozmarínu
- 4 lyžica kyslej smotany
- zeleninovú koreniacu zmes
- 1 ks kyslú uhorku
- 1 ks šalotku
- štipku cukru
- 1 lyžička horčice
Postup
Krok 1
Z bočnej strany urobíme do každého kusu syra zárez, cez ktorý vtlačíme do vnútra po štyri polovice orecha.
Krok 2
Povrch syrov pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením, posekaným rozmarínom a odložíme na hodinu do chladničky.
Krok 3
Smotanu zmiešame s nadrobno pokrájanou šalotkou, nadrobno postrúhanou uhorkou, s cukrom, horčicou. Ak je omáčka hustá, zriedime ju vodou z nakladaných uhoriek a dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou.
Krok 4
Syry grilujeme rýchlo a pri vysokej teplote z oboch strán.
Krok 5
Na tanieri polejeme smotanovou omáčkou.
Krok 6
Podávame so zemiakovou kašou.