Orieškovo čokoládová torta

2011-03-17

Ingrediencie

  • 100 g mandlí, 100 g vlašských orechov, 100 g lieskových orieškov, 300 g čokolády s nízkym obsahom tuku (napríklad 70 a viac percentná čokoláda), 1 lyžica kakaového prášku, 250 g masla, 100 g trstinového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 6 vajec, štipku soli.

Postup

Krok 1

Mandle, vlašské orechy a lieskové oriešky rozdrvíme (nemelieme, ani nestrúhame na jemno). Zmäknuté maslo vymiešame s časťou trstinového cukru. Žĺtky, druhou časťou trstinového cukru a s vanilkovým cukrom miešame dovtedy, kým sa cukor neroztopí a hmota nezbelie. K spenenému maslu postupne primiešame žĺtkovú hmotu. Primiešame zmes rozdrvené mandle, orechy a oriešky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame hmotu zo žĺtkov, masla a orieškov, preosiate kakao a posekanú čokoládu. Hmotu a zľahka zmiešame, spojíme. Vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia a upečieme. Pečieme približne 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 289
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

290

Podobné recepty:
  • Poschodová torta

    Poschodová torta

  • Tvarohový krémeš s krémom

    Tvarohový krémeš s krémom

  • Kokosové rezy s čokoládovým krémom

    Kokosové rezy s čokoládovým krémom