Veľkonočný baranček
2011-03-19- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 6 vajec, 1 dl vody, 250 g kryštálového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 dl oleja. Na polevu: 2 bielky, práškový cukor, 1 lyžicu octu.
Postup
Krok 1
K šiestim bielkom pridáme vodu a vyšľaháme hustý sneh. Postupne pridávame cukor, žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Formu barančeka vymastíme tukom vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme do formy - do výšky 2/3 formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 45 minút. Upečeného barančeka vyklopíme a necháme vychladnúť. Dva bielky dáme do misky nad horúcu paru. Šľaháme a postupne pridávame cukor, až vznikne hmota, konzistenciou pripomínajúca med. Primiešame ocot. Vychladnutou polevou naplníme cukrárenské vrecúško a krúživými pohybmi naneste polevu na barančeka. Z hrozienok, alebo z korenia vytvoríme oči a ňufáčik. Odložíme na 24 hodín, aby poleva zaschla.