Nepečený kokosový valec

2011-03-20

Ingrediencie

  • 150 g piškót, 100 g práškového cukru, 3 lyžice kakaa, 4 lyžice rumu, 60 g masla, niekoľko lyžíc (podľa potreby) mlieka, čokoládovú polevu. Plnka: 190 g masla, 110 g práškového cukru, 150 g strúhaného kokosu.

Postup

Krok 1

Maslo necháme zmäknúť. Piškóty pomelieme v mlynčeku na mäso, s použitím menších otvorov. Pridáme k nim preosiaty práškový cukor, preosiate kakao, 1/4 celého masla a rum. Premiesime rukami a ak je hmota veľmi hustá prilejeme, po lyžičkách toľko mlieka, aby vznikla stredne tuhá hmota. Z hmoty vytvarujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a odložíme na jednu hodinu do chladničky. Zostávajúce 2/3 masla vymiešame s práškovým cukrom, pridáme strúhaný kokos a premiešame. Hotovú plnku odložíme do chladničky. Cesto rozvaľkáme cez fóliu a na plát dáme plnku, sformovanú do tvaru valca. Zvinieme do rolády a odložíme do chladničky. Po dvoch hodinách krájame na plátky, ktoré dozdobíme čokoládovou polevou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 430
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

431

Podobné recepty:
  • Rýchly jednoduchý zákusok

    Rýchly jednoduchý zákusok

  • Mandarínkovo mandľový koláč

    Mandarínkovo mandľový koláč

  • Marhuľová žemľovka

    Marhuľová žemľovka

kuk