Bravčová krkovička s omáčkou a knedličkami

2015-12-10

Ingrediencie

  • 1 kg krkovičky
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • 2 ks stredne veľké cibule
  • 4 ks sladkokyslé uhorky
  • 3 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • kúsok zeleru
  • 1/2 viazanička petržlenovej vňate
  • 4 lyžica olivového oleja
  • 2 dl smotany na varenie. Knedličky: 500 g v šupke uvarených zemiakov
  • 1 l vajce
  • 35 g masla
  • 1/2 lyžička soli
  • 200 g hrubej múky
  • trochu olivový olej
  • 1 hrsť rukoly.
  • 4 lyžica horčice

Postup

Krok 1

Krkovičku nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky, ale tak, že mäso nedokrojíme až po dosku, aby boli plátky v spodnej časti spojené. Mäso osolíme, okoreníme a plátky z oboch strán potrieme horčicou. Cibuľu pokrájame na mesiačiky, uhorky na plátky. Cibuľu aj uhorky povkladáme medzi jednotlivé plátky mäsa. Mäso zviažeme motúzikom. Celé mäso ešte zo všetkých strán posolíme a vložíme do pekáčika. Okolo mäsa dáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a petržlenovú vňať. Pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po tridsiatich minútach podlejeme vodou a pečieme ešte 1,5 hodiny. Počas pečenia mäso polievame šťavou a podľa potreby podlievame vriacou vodou. Upečené mäso vyberieme, šťavu aj so zeleninou dáme do kastrólika a ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme 2 dl smotany a stáleho miešanie krátko povaríme. Z mäsa odstránime motúzik, jednotlivé plátky mäsa oddelíme a nožom odkrojíme. Podávame s omáčkou a zemiakovými knedličkami. Knedličky: do hrnca dáme vodu a privedieme ju do varu. Ošúpané zemiaky pokrájame a rozmiagame. Pridáme k nim vajce, roztopené maslo, soľ. Miešame a postupne prisypávame hrubú múku. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vytvarujeme na pomúčenej doske šúľok s priemerom asi 1,5 cm, ktorý pokrájame na 1,5 cm dlhé kúsky. Tieto vložíme do vriacej, osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú na povrch hladiny vody, tak ich vyberieme a vložíme (po častiach) do horúceho olivového oleja v panvici. Počas smaženie niekoľko krát prehodíme. Osmažíme ich do mierne hnedej farby (do chrumkava). Do osmažených knedličiek pridáme pokrájanú rukolu a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 346
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

347

Podobné recepty:
  • Jahňacie na jarný spôsob

    Jahňacie na jarný spôsob

  • Šmatlavá kapusta

    Šmatlavá kapusta

  • Večera hradného pána

    Večera hradného pána