Patrnčiakove halušky

2011-05-24

Ingrediencie

  • 1,5 kg očistených starých zemiakov, 500 g hrubej múky, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, 750 g bryndze, 1 kyslú smotanu, 500 g údenej domácej slaniny, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky namočíme na 8 hodín do studenej vody. Zemiaky postrúhame, primiešame hrubú a polohrubú múku, vajce, soľ. Vypracujeme nie príliš tuhé cesto. Do osolenej vody vložíme kožu z údenej slaniny. Do vriacej vody hádžeme halušky, necháme ich prejsť varom a vyberieme ich do misy, v ktorej je bryndza, rozmiešaná s kyslou smotanou. Halušky zľahka premiešame. Posypeme ich na kocky pokrájanou a opraženou slaninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 543
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

544

Podobné recepty:
  • Brokolicové placky

    Brokolicové placky

  • Slané zemiakové kolieska

    Slané zemiakové kolieska

  • Chlebový nákyp

    Chlebový nákyp

kuk