Chačapury (gruzínsky koláč)

2016-01-24

Popis

Koláč pôvodom z Gruzínska Vás určite nesklame.

Ingrediencie

  • 300 g balkánskeho syra
  • 1 bal lístkového cesta
  • 1 ks tvaroh
  • 2 ks vajcia.

Postup

Krok 1

Tvaroh zmiešame s postrúhaným balkánskym syrom. Lístkové cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce s rozmermi asi 8x8 cm. Do stredu štvorca cesta dáme za lyžicu tvarohovej náplne. Okraje štvorca potrieme rozšľahaným vajcom a poprekladáme tak, ako by sme vytvorili obálku na list. Povrch mierne postláčame a potrieme rozšľahaným vajcom. Na plech poukladáme uzatvorené chačapury a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme 20 až 25 minút, resp. do sfarbenia povrchu koláčikov do svetlohnedej až hnedej farby. Podávame k vínu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1806
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1807

Podobné recepty:
  • Krehké rezy s tvarohom a ovocím

    Krehké rezy s tvarohom a ovocím

  • Babkin čokoládový koláč I.

    Babkin čokoládový koláč I.

  • Rýchly americký jablčník

    Rýchly americký jablčník

kuk