Chačapury (gruzínsky koláč)
2016-01-24- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Popis
Koláč pôvodom z Gruzínska Vás určite nesklame.
Ingrediencie
- 300 g balkánskeho syra
- 1 bal lístkového cesta
- 1 ks tvaroh
- 2 ks vajcia.
Postup
Krok 1
Tvaroh zmiešame s postrúhaným balkánskym syrom. Lístkové cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce s rozmermi asi 8x8 cm. Do stredu štvorca cesta dáme za lyžicu tvarohovej náplne. Okraje štvorca potrieme rozšľahaným vajcom a poprekladáme tak, ako by sme vytvorili obálku na list. Povrch mierne postláčame a potrieme rozšľahaným vajcom. Na plech poukladáme uzatvorené chačapury a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme 20 až 25 minút, resp. do sfarbenia povrchu koláčikov do svetlohnedej až hnedej farby. Podávame k vínu.