Krémová tekvicová polievka
2011-08-22- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 2 zelerové stonky, 2 červené cibule, olivový olej, 2 mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, 1 vetvičku rozmarínu, soľ, drvené čierne korenie, 2 litre kuracieho vývaru, bagetu, 4 lístky šalvie, strúhaný parmezán.
Postup
Krok 1
Približne na 2 cm dlhé kúsky pokrájame zelerové stonky, červenú cibuľu pokrájame na hrubo. Do hrnca dáme olivový olej, zahrejeme a vložíme doň cibuľu a zelerové stonky. Premiešame a po chvíli pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu a na štvrtiny prekrojené cesnakové strúčky, lístky rozmarínu, soľ a drvené čierne korenie. Za občasného premiešania dusíme. Z tekvice odstránime jadierka a pokrájame ju (ak je šupka mäkká aj so šupkou) na kocky. Pridáme do hrnca a zalejeme kuracím vývarom. Uvaríme do mäkka. Keď je všetko mäkké, ponorným mixérom rozmixujeme. Počas mixovania ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie. Na olivovom oleji opražíme na plátky bagety. Opekáme ich spolu s lístkami šalvie. Opečené plátky bagety posypeme z oboch strán strúhaným parmezánom, ktorý k hrianke popritláčame. Hrianky obalené v parmezáne opečieme v panvici bez tuku. Vložíme ich do misiek a prelejeme krémovou polievkou. Ozdobíme lístkami opečenej šalvie.