Chrumkavé kuracie stehná

2015-12-29
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Chrumkavé kuracie stehná sú potešenie pre zmysly, no ako ich len zachovať chrumkavé aj keď vychladnú? Skúste to s týmto receptom!

Ingrediencie

  • 4 ks horné kuracie stehná
  • 4 ks dolné kuracie stehná
  • soľ
  • plnotučné mlieko
  • 2 ks vajcia
  • hladká múka
  • štipka kayenského korenia

Postup

Krok 1

Kuracie stehná rozdelíme na horné a dolné, vložíme ich do hrnca, zalejem plnotučným mliekom, pridáme lyžičku soli a na miernom ohni varíme asi 35 minút. Uvarené stehná osušíme obrúskom, osolíme a obalíme ich v hladkej múke zmiešanej s kayenským korením. Potom ich obalíme v rozšľahaných vajciach, znova v múke a vypražíme ich v horúcom tuku. Vypražené stehná odložíme na obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Takto pripravené stehná zostanú chrumkavé aj po vychladnutí. Môžeme ich podávať studené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2132
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2133

Podobné recepty:
  • Morka na zeleri

    Morka na zeleri

  • Kurča na syre

    Kurča na syre

  • Morčacie stehno na pive

    Morčacie stehno na pive

kuk