Pekárska bieda (špecialita z Horných kysúc)

2011-09-12

Ingrediencie

  • 2 až 3 väčšie cibule pokrájané na plátky, 50 až 100 g šunky pokrájanej na kocky (možno vynechať), pätinu kysnutej knedle pokrájanej na kocky o hrane 1,5 cm, 2 až 4 plátky údenej slaniny, 3 vajcia, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, rastlinný olej, soľ, čili prášok, koreniny, čerstvú papriku a zeleninu.

Postup

Krok 1

Cibuľu popražíme na oleji do svetlo hneda, pridáme slaninu, neskôr šunku a knedľu. Poprášime čili práškom, rovnomerne podlejeme rozmiešanými vajcami so soľou. Pečieme najlepšie v pekáči, v poslednej fáze prikryté. Na hotové jedlo nasypeme syr. Dozdobíme zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1542
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1543

Podobné recepty:
  • Farfalle s kapustou a karí

    Farfalle s kapustou a karí

  • Varená špargľa s jogurtom

    Varená špargľa s jogurtom

  • Vegetariánske soté

    Vegetariánske soté

kuk