Pečené bravčové klátiky na tmavom pive

2011-10-26

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového pliecka, 100 g bravčovej masti, 200 g cibule, 100 g cesnaku, 50 g paradajkového pretlaku, 1 lyžičku drveného čierneho korenia, 1 lyžičku rasce, 1 lyžičku soli, 0,5 dl tmavého piva.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme do hneda na bravčovej masti. Bravčové pliecko pokrájame na klátiky (približne 3 x3 x 8 cm) a vložíme do pekáča. Pridáme opraženú cibuľu s časťou masti, na plátky pokrájaný cesnak, drvené čierne korenie, rascu a soľ. Premiešame a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Po desiatich minútach podlejeme vodou, teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Občas mäso prelejem výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäkké, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a pečieme ešte 10 minút. Pekáč s upečeným mäsom preložíme na sporák, prilejeme tmavé pivo a za stáleho miešania necháme alkohol odpariť (trvá to asi 5 minút). Podávame s dusenou, bielou alebo červenou, kapustou a knedľou, najlepšie tzv. chlpatou (zemiakovou) knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 521
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

522

Podobné recepty:
  • Huspenina

    Huspenina

  • Šašlík

    Šašlík

  • Bravčové na írsky spôsob

    Bravčové na írsky spôsob