Harissa III

2011-10-27

Ingrediencie

  • 100 g sušených čili papričiek, 6 strúčikov cesnaku, 2 lyžice vody, 2 lyžice extra panenského oleje, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1/4 lyžičky mletých semienok koriandru, 1 červenú mäsitú papriku, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Papričky namočíme na 1 hodinu do vlažnej vody. Vodu zlejeme, osušíme ich, odstránime stonky a semienka. Červenú papriku opálime do čierna a necháme spariť v uzatvorenej nádobe, alebo vo vrecúšku. Ošúpeme ju, odstránime stonku a jadrovník. Papriku, spolu s očistenými čili papričkami, cesnakom, vodou a olivovým olejom rozdrvíme v kameninovom mažiari na hladkú pastu. Primiešame soľ, koriander a rascu. Pastu dáme do pohára. Povrch zarovnáme a zalejeme malým množstvom olivového oleja a odložíme do chladničky. Pri odoberané dbáme, aby bol povrch vždy pokrytý tenkou vrstvou oleja.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1096
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1097

Podobné recepty:
  • Hríby na hrianky

    Hríby na hrianky

  • Nátierka s hrášku a šafranu

    Nátierka s hrášku a šafranu

  • Tatársky biftek II

    Tatársky biftek II

kuk