Rýchla nepravá sviečková na smotane
2011-11-01- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 600 g uvareného hovädzieho mäsa, 2,5 dl hovädzieho vývaru, 75 g údenej slaniny, soľ, 50 g masti, 1 cibuľu, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, 50 g zeleru, 2 bobkové listy, 4 zrnká nového korenia, 4 zrnká celého čierneho korenia, 2,5 dl kyslej smotany, 2 dl sladkej smotany, 1 lyžicu cukru, 1/2 citrónu.
Postup
Krok 1
Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistenú a nahrubo postrúhanú mrkvu, petržlen a zeler. Krátko opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Pridáme celé nové a čierne korenie zabalené v čistom obväze, bobkové listy, prikryjeme a dusíme pokým nie je zelenina mäkká. Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme malým množstvom vody a pridáme k zelenine. Zo zeleniny vyberiem bobkové listy a korenie a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Omáčku zahrejeme, pridáme kyslú aj sladkú smotanu, postrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Krátko prevaríme. Dochutíme soľou. Uvarené mäso z polievky zbavíme šliach a kostí, pokrájame ho na plátky a prelejem omáčkou. Podávame s knedľou.