Hrachová polievka s údeným

2011-11-09

Ingrediencie

  • 350 g lúpaného hrachu, 1 kg údených rebier, 2 lyžice oleja, 100 g slaniny, 2 mrkvy, 1 petržlen, 50 g zeleru, 3 zemiaky, 8 bobúľ celého čierneho korenia, 4 bobule nového korenia, 2 bobkové listy, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, soľ.

Postup

Krok 1

Deň vopred namočíme hrach, spolu s čiernym a novým korením a bobkovým listom do studenej vody. Na druhý deň ho uvaríme (bez soli) do mäkka. Osobitne uvaríme údené rebrá. Po uvarení ich vykostíme a mäso pokrájame na menšie kúsky. Slaninu pokrájame na malé kocky a speníme ju, spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou, na malom množstve oleja. Pridáme postrúhanú mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky. Krátko osmažíme a podlejeme vývarom z údených rebier. Po dôkladnom uvarení (keď je všetko mäkké) rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme uvarený hrach, mäso z rebier a podľa potreby aj vývar z rebier.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 641
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

642

Podobné recepty:
  • Malinová (jahodová, čučoriedková) polievka

    Malinová (jahodová, čučoriedková) polievka

  • Chlebová polievka I

    Chlebová polievka I

  • Mäsové knedličky

    Mäsové knedličky

kuk