Morčacie stehno s jablkovou omáčkou

2011-11-10

Ingrediencie

  • 600 g vykosteného morčacieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice olivového oleja, 2 dl mäsového vývaru. Na omáčku: 1 lyžičku hnedého cukru, 1 cibuľu, 1 jablko, soľ, korenie, 4 vetvičky tymianu, 0,4 dl jablkovej pálenky, 3 dl mäsového vývaru, 1 dl sladkej smotany. Na prílohu: 600 g malých zemiakov, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Vykostené morčacie stehno pokrájame na porcie, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na malom množstve olivového oleja. Výpek zlejeme do menšieho kastrólika. Mäso podlejeme vývarom a dusíme v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia asi 30 minút. Vo výpeku skaramelizujeme lyžičku hnedého cukru. Pridáme cibuľu pokrájanú na plátky a na plátky pokrájané, ošúpané a jadrovníka zbavené, jablko. Osolíme, okoreníme, pridáme 4 vetvičky tymianu, prilejeme 0,4 dl jablkovej pálenky, mäsový vývar a uvaríme do mäkka. Omáčku rozmixujeme, pridáme 1 dl sladkej smotany a krátko povaríme. Malé zemiačky uvaríme v šupke. Zemiaky scedíme a opečieme ich (v šupke) na oleji, do ktorého sme pridali maslo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 337
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

338

Podobné recepty:
  • Krídelká na malajský spôsob

    Krídelká na malajský spôsob

  • Kura na taliansky spôsob

    Kura na taliansky spôsob

  • Grilované krídelka „buffalo“

    Grilované krídelka „buffalo“