Plnené kalmáre 1

2011-11-19

Ingrediencie

  • 2 strúčiky cesnaku, 500 g čerstvých kalmárov, 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 0,5 dl bieleho vína. Plnka: 6 ančovičiek v oleji, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice olivového oleja, 120 g chleba z tvrdej pšenice bez kôrky, 30 g parmezánu, 2 vajcia, 0,5 dl bieleho vína, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Kalmáre očistíme. Chápadlá použijeme do plnky. Na oleji krátko osmažíme pokrájaný cesnak. Pridáme na malé kúsky pokrájané chápadlá a ančovičky. Po krátkom osmažení zastrekneme vínom, osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút. Pridáme na malé kocky pokrájaný, mierne zvlhčený, chlieb, premiešame a odstavíme. Po vychladnutí pridáme vajcia, petržlenovú vňať, postrúhaný parmezán a premiešame. Zmesou naplníme očistené kalmáre a uzatvoríme ich špáradlom. Na oleji krátko osmažíme pokrájaný cesnak, pridáme petržlenovú vňať, naplnené kalmáre, podlejeme vínom a prikryté dusíme asi 15 minút. Počas dusenia kalmáre občas otočíme, prípadne podlejeme vínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 671
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

672

Podobné recepty:
  • Jazyk morský na pomarančoch

    Jazyk morský na pomarančoch

  • Teľacia pečeň na brazílsky spôsob

    Teľacia pečeň na brazílsky spôsob

  • Tolstolobik Rossija

    Tolstolobik Rossija

kuk