Medvedie labky

2011-11-20

Ingrediencie

  • 140 g masla, 40 g čokolády, 2 vajcia, 1 lyžičku vanilkovej esencie, 90 g trstinového cukru, 2 lyžice medu, 140 g hladkej múky, 20 g kakaa, čokoládu na namáčanie.

Postup

Krok 1

Vajcia pri vysokých otáčkach vyšľaháme metličkami. Pridáme vanilkovú esenciu, cukor, med a ešte šľaháme. Múku zmiešame s kakaom a cez sito primiešame k vajcovej hmote. Primiešame roztopené (nie horúce) maslo. Vmiešame nahrubo nasekanú čokoládu. Cesto necháme dve hodiny odstáť. Formičky vytrieme maslo a naplníme ich cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov Celzia. Po troch minútach teplotu znížime na 190 stupňov Celzia a dopečieme. Vo vodnom kúpeli roztopíme polámanú čokoládu. V čokoláde namáčame vychladnuté medvedie labky (buď celé, alebo len hornú časť, či polovicu labky).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 585
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

586

Podobné recepty:
  • Syrovo-šunkové slimáky

    Syrovo-šunkové slimáky

  • Slané praclíky

    Slané praclíky

  • Citrónový krém

    Citrónový krém

kuk