Datlovo mäsová torta

2016-04-22
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Zapekaná torta s cestovinovým korpusom a dvoma druhmi mäsa.

Ingrediencie

  • 500 g datlí
  • 6 ks vajec
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 g tenkých rezancov
  • 250 g tvrdého syra
  • 125 g masla
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • múku na vysypanie formy

Postup

Krok 1

Rezance uvaríme v osolenej vode. Scedené rezance zľahka osolíme, okoreníme a premiešame s olejom. Hovädzie a bravčové mäso zmiešame, okoreníme a zľahka osolíme. Vykôstkované datle podusíme na masle a olivovom oleji. Pridáme k nim rozšľahané vajcia, odstavíme a miešame (vajce by malo zostať pomerne riedke.

Krok 2

Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Polovicu rezancov dáme do formy, zľahka ich potlačíme a zarovnáme. Na rezance dáme vrstvu datlí s vajcami. Povrch zarovnáme a navrstvíme na ne mäso. Na mäso dáme druhú polovicu rezancov, ktoré posypeme nahrubo postrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 až 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 520
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

521

Podobné recepty:
  • Vyprážané držky

    Vyprážané držky

  • Bôčik grilovaný s alkoholom

    Bôčik grilovaný s alkoholom

  • Sviečková v šatách

    Sviečková v šatách