Plnené chrenové a kapustné listy

2011-12-14

Ingrediencie

  • 40 až 50 chrenových listov, soľ, 1 dl octu, 2,5 dl mlieka, 1 kilogramovú hlávku kapusty, 1,5 kg bravčového mäsa, 0,5 kg kukurične krupice, 2,5 dl oleja, 600 g cibule, 1 kg zelenej papriky, 0,5 kg paradajok, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 0,5 kg prerastenej údenej slaniny, 1,5 kg kyslej kapusty, 250 g paradajkového pretlaku.

Postup

Krok 1

Chrenové listy dáme variť do osolenej, okyslenej vody, do ktorej sme pridali mlieko. Zo zmäknutých listov odstránime nožom zhrubnutú strednú časť. Z hlávky kapusty vykrojíme hlúb a otvorom dolu ju vložíme do osolenej vody. Privedieme do varu a na pomalom ohni varíme asi 20 minút. Po vychladnutí z hlávky kapusty opatrne pooddeľujeme jednotlivé listy. Zo zmäknutých listov odstránime nožom zhrubnutú strednú časť. Mäso nahrubo zomelieme, pridáme k nemu kukuričnú krupicu a premiešame. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Pridáme papriky pokrájané na rezance a na kocky pokrájané paradajky. Osolíme a pridáme mletú červenú papriku. Lečový základ pridáme k mäsu a kukuričnej krupicu a dobre premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zmesou plníme chrenové a kapustné listy. Do hrnca dáme tenkú vrstvu kyslej kapusty a časť údenej slaniny pokrájanej na kocky. Plnené chrenové a kapustné listy poukladáme v jednej vrstve. Opäť dáme vrstvu kyslej kapusty, časť slaniny a vrstvu plnených listov. Ďalšie vrstvy vytvárame do spotrebovania surovín. Posledná vrstva bude z kyslej kapusty. Všetko zalejeme vodou a varíme asi 2 hodiny. Pred dovarením dáme navrch vrstvu paradajkového pyré a prikryté varíme ešte 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 548
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

549

Podobné recepty:
  • Bryndzové guľky s údeným mäsom

    Bryndzové guľky s údeným mäsom

  • Diabolské mäso so zemiakovými plackami

    Diabolské mäso so zemiakovými plackami

  • Guláš z čiernej fazule a mäsa

    Guláš z čiernej fazule a mäsa

kuk