Fazuľová polievka s kyslou kapustou

2018-02-08

Popis

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

Ingrediencie

  • 1 ks údené bravčové koleno (asi 1,5 kg s kosťou)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 ks veľkú cibuľu
  • 4 ks bobkové listy
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 500 g zemiakov
  • soľ
  • 4 konzerva sterilizovanej fazule
  • 1 dl oleja
  • 4 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 dl mlieka
  • 1 dl smotany
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia

Postup

Krok 1

Do hrnca s vodou dáme variť údené koleno. Mäkké koleno vyberieme, vykostíme a mäso pokrájame na menšie kúsky. Do vývaru dáme pokrájanú kyslú kapustu, očistenú a prekrojenú cibuľu, bobkový list a celé čierne korenie. Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme v osolenej vode. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme ich do polievky, aj s vodou, v ktorej sa varili. Pridáme fazuľu. Z oleja a múky pripravíme tmavšiu zásmažku. Po odstavení s ohňa pridáme mletú červenú papriku, premiešame a rýchle (aby paprika nezhorkla) pridáme zásmažku do polievky. Do zvyšku zásmažky pridáme mlieko a smotanu. Premiešame a pridáme do polievky. Okoreníme mletým čiernym korením a v prípade potreby osolíme. Do polievky vrátime späť pokrájané mäso. Ešte krátko prevaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 696
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

697

Podobné recepty:
  • Zdravá pórková polievka

    Zdravá pórková polievka

  • Hrachová kaša na zimné večery (čiastočne aj pre krvnú skupinu 0)

    Hrachová kaša na zimné večery (čiastočne aj pre krvnú skupinu 0)

  • Sliepka v polievke na spôsob ujházi

    Sliepka v polievke na spôsob ujházi