Bravčový bôčik so zemiakovými knedličkami a kapustou

2016-02-10

Popis

Pripravte si chutné domáce knedličky. Skombinovať ich môžete napríklad s bôčikom a dusenou kapustou.

Ingrediencie

  • 2 kg bravčového bôčika s kosťou
  • soľ
  • 1.5 dl bravčovej masti
  • 1 kg zemiakov
  • polohrubú múku
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia

Postup

Krok 1

Bravčový bôčik pokrájame (vždy vedľa kosti) na pásiky. Osolíme ich a dobre vymiešame (vymasírujeme). Vložíme do kastróla, podlejeme roztopenou masťou, malým množstvom vody a dusíme do mäkka. Počas dusenie podľa potreby podlievame malým množstvom vody. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme ich v osolenej vode.

Krok 2

Uvarené zemiaky najemno pomelieme na mäsovom mlynčeku a vrátime ich do vody v ktorej sa varili. Privedieme do varu, pridáme olej a za stáleho miešania pridávame múku. Metličkou stále miešame, pokým hmota nie je hustá ako zemiaková kaša. Necháme mierne vychladnúť. Kapustu pokrájame a osmažíme na tuku. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme asi 30 minút. Po udusení primiešame mleté čierne korenie. Na plech navrstvíme väčšiu časť kapusty a na ňu poukladáme lyžicou vytvarované knedličky zo zemiakovej kaše. Medzi ne poukladáme kúsky uduseného mäsa a posypeme udusenou kapustou.

Krok 3

Polejeme šťavou, v ktorej sa mäso dusilo, vložíme do rúry a upečieme do svetlo hnedej farby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 222
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

223

Podobné recepty:
  • Srbská roštenka

    Srbská roštenka

  • Plnené cukiny II

    Plnené cukiny II

  • Bravčová pečeň na spôsob husacej

    Bravčová pečeň na spôsob husacej