Katovský guláš z Prešporka

2012-01-04

Ingrediencie

  • 3 lyžice bravčovej masti, 400 g cibule, 600 g hovädzieho mäsa, 2 lyžice mletej červenej papriky, 2 čerstvé papriky, 3 paradajky, 1 feferón, 1 lyžičku rasce, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 dl čierneho piva, 100 g hovädzej pečene, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu majoránu. Na oškvarkové knedle: 500 g očistených zemiakov, 100 g hrubej múky, 100 g krupice, 1 vajce, 65 g masla, 1 vrecúško prášku do pečiva, soľ, 150 g oškvarkov. Chren a cibuľu na dozdobenie.

Postup

Krok 1

Na bravčovej masti osmažíme do svetlohnedej farby pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso a spolu s cibuľou ho osmažíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme pokrájané papriky, pokrájané paradajky, pokrájaný feferón, rascu, mleté čierne korenie, podlejeme pivom a premiešame. Prikryté dusíme, pokým mäso nie je mäkké. Podľa potreby podlievame vodou. Po hodine dusenia pridáme pokrájanú a rozmixovanú pečeň. Hotový guláš dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránom. Knedle: zemiaky pokrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode a prelisujeme ich. Primiešame k nim vajce, maslo, múku a krupicu rozmiešanú s práškom do pečiva a menšie množstvo soli. Z hmoty vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 16 častí. Z jednotlivých častí vyvaľkáme hrubšie placky, na každú dáme časť rozmixovaných oškvarkov, zvinieme do valca a varíme v osolenej vode asi 5 minút. Po uvarení knedle potrieme olejom. Guláš podávame s knedľami dozdobené postrúhaným chrenom a na kolieska pokrájanou cibuľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 636
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

637

Podobné recepty:
  • Srbská musaka

    Srbská musaka

  • Guláš so zeleným hráškom

    Guláš so zeleným hráškom

  • Korenené hovädzie mäso s medom

    Korenené hovädzie mäso s medom

kuk