Domáce orecchiette

2016-05-11
  • Čas prípravy : 60 min.
  • Celkový čas : 100 min.

Popis

Orecchiette sú druh cestovín, typický tvarom malého uška. Pochádzajú z regiónu južného Talianska. Pripraviť ich možno na rôzne spôsoby.

Ingrediencie

  • 1 kg múky semola
  • 0.5 l vody
  • soľ

Postup

Krok 1

Z múky, vody a štipky soli vypracujeme cesto a odložíme ho na hodinu do chladničky. Z cesta vyformujeme valec s priemerom asi 2 cm, z ktorého odkrajujeme kúsky dlhé 3 cm. Nožom prejdeme po kúsku cesta, otočíme ho na palec a tak vznikne akési “uško” alebo ako hovoria v taliansku, orecchiette. Orecchiette necháme pri izbovej teplote vysušiť. Varíme ich v osolenej vode.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 742
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

743

Podobné recepty:
  • Špargľa po nemecky

    Špargľa po nemecky

  • Tofu na hubách

    Tofu na hubách

  • Zemiaková omeleta

    Zemiaková omeleta

kuk